Programma Inclusiecoaching van start in Amersfoort
Hoe ga je om met conflicten in de wijk en zorg je dat ergernissen over gedrag van buurt- en wijkgenoten niet verder escaleren, maar juist de aanzet vormen tot verbinding en respect voor elkaars eigenheid en leefomgeving? Hoe zorg je voor verbinding in de wijk en creëer je een omgeving waarin iedereen zich welkom, thuis en veilig voelt? Deze vragen staan centraal in het vernieuwende trainingsprogramma Inclusiecoaching dat van 6 tot 10 juni in Amersfoort van start gaat.
Training Inclusiecoaching
Wanneer: 6-10 juni 2022
Locatie: SDGHUB, Stationsplein 16, 3818 NL Amersfoort
Voor: vrijwilligers en sleutelfiguren uit de wijk
Kosten: Gratis
Tijdens deze trainingsdagen krijgen vrijwilligers en sleutelfiguren uit de wijk instrumenten en handvatten aangereikt om vooral de moeilijke gesprekken te kunnen blijven voeren en het dialoog in de eigen gemeenschap levend te houden. Zij worden getraind in onder meer de Kritische Reflectie Methode, een dialoog-methode om gesprekken over discriminatie en inclusie te kunnen begeleiden en onderling begrip en verbinding te vergroten.
De trainingsmethodiek Inclusie Coaching is ontwikkeld door Prof. Dr. Yvonne Sliep (University KwaZulu-Natal). Haar ervaringen met internationale conflicten vormen de basis voor een effectief model voor conflicthantering in lokale gemeenschappen en het creëren van een inclusieve samenleving. Samen met het expertteam van Art 1. Midden Nederland zijn op de Nederlandse situatie afgestemde trainingen ontwikkeld. De inclusie trainingen worden vanaf juni 2022 in verschillende steden aangeboden. De eerste trainingscyclus is van 6 t/m 10 juni in Amersfoort en wordt verzorgd door Prof. Dr Yvonne Sliep en het expertteam van Art.1 Midden Nederland.
Bernice Calmes, Directeur Artikel 1 Midden Nederland, kijkt uit naar de start van het programma. “We zijn blij dat we het Inclusiecoaching traject nog voor de zomer op verschillende plaatsen kunnen aanbieden. Gemeente Amersfoort neemt het voortouw, later in het jaar gevolgd door De Bilt, Houten en Zeist. Het biedt vrijwilligers in wijkcentra, vertrouwenspersonen in de wijk en medewerkers van gemeente en sociaal wijkwerkers een uniek instrumentarium om heel gericht te werken aan een inclusieve samenleving. Niet vanuit droge beleidstukken en discussies, maar door de verhalen van de mensen zelf als uitgangspunt te nemen. Te werken met met wat er speelt en leeft in de wijk.”
Deelnemen
Ook deelnemen aan deze training? Deelname is voor gemotiveerde vrijwilligers en wijkwerkers gratis. Vul het aanvraagformulier in en we nemen ok korte termijn contact met je op.
Geef een reactie